SPAS și ASSOC Baia Mare, parteneri în campania "Viața fără violență"

SPAS și ASSOC Baia Mare, parteneri în campania "Viața fără violență"

Sica Guard Baia Mare s-a alăturat campaniei „Viața fără violență” și oferă servicii gratuite de pază și protecție femeilor victime ale violenței domestice. Partneri în campanie sunt SPAS și ASSOC Baia Mare.

Serviciul Public Asistență Socială (SPAS) Baia Mare sprijină persoanele victime ale violenței prin servicii primare și specializate, printre care se regăsește și cel de găzduire temporară pe o perioadă cuprinsă între 7- 60 de zile, cu posibilitatea prelungirii până la maxim 6 luni. De asemenea, instituția publică aflată în subordinea municipalității oferă sprijin în realizarea unor demersuri cu caracter juridic (plângeri penale pentru lovire/ violență în familie; acțiuni în instanță privind divorțul, exercitarea autorității părintești, obținerea unui ordin de protecție etc.) Serviciile pot fi accesate apelând telefonic numărul 0262-708453 sau depunând o solicitare la sediul SPAS Baia Mare, str. Dacia nr. 1.

Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC Baia Mare are un serviciu social licențiat dedicat părinților și copiilor cu probleme, Centrul Viața. Psihologii și asistenții sociali care activează în cadrul acestuia oferă informare și consiliere psiologică individuală și de familie în vederea depășirii situațiilor de criză. Centrul poate avea însă și rol de perevenție, pentru că specialiștii sunt pregătiți să acorde consiliere părinților și în caz de divorț, conflicte intrafamiliale sau alte situații care pun în pericol dezvoltarea copiilor și/sau care pot genera probleme și mai grave. ASSOC poate oferi servicii de prevenție, preocuparea reprezentanților acestuia fiind de a face terapie pentru funcționarea psihosocială optimă a familiei. Centrul Viața se află în sediul ASSOC Baia Mare, strada Rachetei nr. 3, iar persoana de contact este psihologul Melinda Hotea (0742 885 703).

SERVICII

Pază umană

SICA GUARD este specializata in paza si protectia diferitelor unitati industriale, fabrici, hale de productie, institutii publice, zone rezidentiale.

Pază canină

Echipajele de intervenţie sunt însoţite în permanenţă de câini de pază special antrenaţi şi dresaţi de instructori cu o vastă experienţă, recunoscuţi la nivel internaţional.

Pază călare

Sica guard vine in intampinarea nevoilor diferitelor agenti economici care isi desfasoara activitatea in domeniul agriculturii\silviculturii printr-o gama de servicii cu totul nou pentru piata de profil, si anume prestarea serviciilor de paza in ferme, plantatii, exploatatii forestiere, fonduri de vanatoare sau alte unitati intinse pe suprafete mari de teren prin utilizarea cailor, special instruiti in acest sens.

Servicii de monitorizare şi intervenţie rapidă

SICA GUARD este o societate specializată în servicii de protecţie şi gardă, atestată şi licenţiată de organele abilitate ale statului în conformitate cu ultimele reglemetări europene aflate în vigoare.

Gărzi de corp

Societatea dispune de garzi de corp cu atestate internationale pentru asigurarea pazei si protectiei.