SICA GUARD oferă gratuit protecție victimelor violenței domestice din Baia Mare

SICA GUARD oferă gratuit protecție victimelor violenței domestice din Baia Mare

Femeile din Baia Mare supuse abuzurilor fizice au de acum înainte protectori profesioniști. Firma de securitate Sica Guard le oferă gratuit servicii de monitorizare și intervenție băimărencelor care sunt victime ale violenței domestice. Parteneri ai campaniei sunt SPAS Baia Mare și asociația ASSOC Baia Mare.

Sica Guard Baia Mare s-a alăturat campaniei „Viața fără violență” cu scopul de a le proteja pe femeile agresate de partenerii de viață sau alți membri ai familiei.

Începând din martie 2018, compania asigură supraveghere electronică victimelor violenței domestice care solicită acest tip de servicii. Practic, Sica Guard va avea sisteme de panică în casele băimărencelor care reclamă abuzuri în familie, iar în caz de alertă va interveni prin agenții specializați la fel ca în orice situații de risc.

Serviciile de monitorizare și intervenție sunt disponibile gratuit pe o perioadă de 12 luni și se acordă în baza unui contract, cu respectarea confidențialității informațiilor ce vor fi furnizate de către femeile care solicită protecția specializată. Sistemele de alarmare în caz de panică vor fi predate beneficiarelor în custodie, pe durata serviciului.

Campania „Viața fără violență” a fost inițiată de către BGS, iar acum este susținută în Baia Mare de firma Sica Guard. Partenerii campaniei locale antiviolență domestică sunt Serviciul Public de Asistență Socială (SPAS) Baia Mare și Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC Baia Mare.

Statisticile arată că în România o femeie este lovită la fiecare 30 de secunde, iar la fiecare 2 zile o femeie moare în urma bătăilor primite. Alarmante sunt și crimele recente, petrecute chiar în spații publice, ale căror victime au fost femei fără apărare care au cerut ordine de restricții împotriva soților sau iubiților dar pe care nu a avut cine să le apere.

Reprezentanții Sica Guard și-au propus să prevină drame de acest fel în Baia Mare, zonă pentru care asigură servicii de securitate. Prin alăturarea la campanie, aceștia mai vor să sensibilizeze comunitatea locală față de o realitare crudă despre care se vorbește prea puțin: aceea a violenței în familie.

Condiții de înscriere în programul de protecție:

Pentru a beneficia de monitorizare și intervenție gratuită victimele trebuie să facă dovada abuzului prin următoarele documente:

- copie Carte de Identitate;

- certificat medico-legal – în cazul în care victima nu poate suporta costurile pentru eliberarea certificatului i se decontează de AVON – telefon la *2866 (linie gratuită) sau mail la contact@avoncampaniisociale.ro;

- dovada înregistrării plângerii la Poliție din care să rezulte obiectul plângerii și identitatea părților;

- Adeverință de la Asociația de Proprietari din care să reiasă că persoana împotriva căreia a fost formulată plângerea penală nu locuiește la adresa care corespunde obiectivului monitorizat Sica Guard (adeverința se va reînnoi o data la 3 ani);

- Copie după titlul de proprietate sau contractul de închiriere/comodat din care să reiasă că persoana a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă și agresorul nu deține în proprietate/ folosință comună imobilul care corespunde obiectivului monitorizat;

- Dovada (Ordinul de protecție conform art. 23 din Legea nr. 217/2003 republicată) din care să reiasă că accesul agresorului în locuinţă este restricţionat sau limitat;

- În situația în care potențialul client nu locuiește la bloc, declarație pe propria răspundere că la adresa care corespunde obiectivului monitorizat Sica Guard nu locuiește persoana împotriva căreia a fost formulată plângerea, iar declarația se va reînnoi o dată la 3 luni.

Partenerii:

Serviciul Public Asistență Socială (SPAS) Baia Mare sprijină persoanele victime ale violenței prin servicii primare și specializate, printre care se regăsește și cel de găzduire temporară pe o perioadă cuprinsă între 7- 60 de zile, cu posibilitatea prelungirii până la maxim 6 luni. De asemenea, instituția publică aflată în subordinea municipalității oferă sprijin în realizarea unor demersuri cu caracter juridic (plângeri penale pentru lovire/ violență în familie; acțiuni în instanță privind divorțul, exercitarea autorității părintești, obținerea unui ordin de protecție etc.) Serviciile pot fi accesate apelând telefonic numărul 0262-708453 sau depunând o solicitare la sediul SPAS Baia Mare, str. Dacia nr. 1.

Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC Baia Mare are un serviciu social licențiat dedicat părinților și copiilor cu probleme, Centrul Viața. Psihologii și asistenții sociali care activează în cadrul acestuia oferă informare și consiliere psiologică individuală și de familie în vederea depășirii situațiilor de criză. Centrul poate avea însă și rol de perevenție, pentru că specialiștii sunt pregătiți să acorde consiliere părinților și în caz de divorț, conflicte intrafamiliale sau alte situații care pun în pericol dezvoltarea copiilor și/sau care pot genera probleme și mai grave. ASSOC poate oferi servicii de prevenție, preocuparea reprezentanților acestuia fiind de a face terapie pentru funcționarea psihosocială optimă a familiei. Centrul Viața se află în sediul ASSOC Baia Mare, strada Rachetei nr. 3, iar persoana de contact este psihologul Melinda Hotea (0742 885 703).

SERVICII

Pază umană

SICA GUARD este specializata in paza si protectia diferitelor unitati industriale, fabrici, hale de productie, institutii publice, zone rezidentiale.

Pază canină

Echipajele de intervenţie sunt însoţite în permanenţă de câini de pază special antrenaţi şi dresaţi de instructori cu o vastă experienţă, recunoscuţi la nivel internaţional.

Pază călare

Sica guard vine in intampinarea nevoilor diferitelor agenti economici care isi desfasoara activitatea in domeniul agriculturii\silviculturii printr-o gama de servicii cu totul nou pentru piata de profil, si anume prestarea serviciilor de paza in ferme, plantatii, exploatatii forestiere, fonduri de vanatoare sau alte unitati intinse pe suprafete mari de teren prin utilizarea cailor, special instruiti in acest sens.

Servicii de monitorizare şi intervenţie rapidă

SICA GUARD este o societate specializată în servicii de protecţie şi gardă, atestată şi licenţiată de organele abilitate ale statului în conformitate cu ultimele reglemetări europene aflate în vigoare.

Gărzi de corp

Societatea dispune de garzi de corp cu atestate internationale pentru asigurarea pazei si protectiei.